Varainhankinta on loistava tapa kouluille, luokille, urheiluseuroille, yhdistyksille ja yleishyödyllisille yhteisöille toteuttaa omaa toimintaansa. Koska yhteisöt monesti ovat voittoa tavoittelemattomia, sopii varainhankinta loistavasti moneen eri tilanteeseen ja projektiin.

Varainhankinta kouluille

Varainhankinta kouluille toteutuu ryhmätyönä. Oppilaat saavat itse osallistua suunnitteluun ja toteuttamiseen kun he ovat ensin keksineet jonkin tarkoituksen varojen käytölle. Erilaiset leirikoulut, matkat muualle Suomeen ja ulkomaille eivät ole ilmaisia, ja varsinkin kun nykyään koululuokkien oppilaiden vanhempien varallisuuserot voivat olla suuretkin, on varainhankinta yhdessä oiva tapa saattaa ihmiset yhteen ja omalla panoksella saada aikaan se yhteinen onnistunut projekti.

Varainhankinta urheiluseuroille

Urheiluseurojen varainhankinta toimii usein oman aktiivisen järjestön jäsenien voimin. Sponsoroinnin sekä jäsenmaksujen lisäksi urheiluseuroilla on loistava tilaisuus kartuttaa varoja varainhankinnalla. Erilaiset turnaukset ja pelimatkat ulkomailla saattavat joskus käydä vanhempien kukkarolle, joten onkin sopivaa että seuralaiset itse aktiivisesti toimivat toiminnan kehittäjinä. Varainhankinta on oiva metodi juuri tähän.

Usein kysyttyjä kysymyksiä varainhankinnasta

Pitääkö tuotteet ostaa etukäteen?

Seuran tai koulun ei tarvitse pitää minkäänlaista varastoa tai ostaa tuotteita etukäteen. Hoidatte vain tuotteiden myynnin, tilauksen ja jakelun. Kansallistukku huolehtii tuotteiden toimittamisesta teille ilmoittamienne tilausten mukaisesti. Kansallistukku antaa 14 päivää maksuaikaa papereiden toimituspäivästä, joten ette tarvitse lainkaan omaa pääomaa varainhankintakampanjan toteutukseen. Kaikki tuotteiden tilaukset hoidetaan verkkopalvelussamme.

Miten varainhankinta toimii?

Varainhankinta toimii joukkoistamisen periaatteella. Ryhmä kerää varoja myymällä Kansallistukun toimittamia tuotteita. Koska kyseessä on monesti koulut ja nuorisojärjestöt, varainhankinta tarjoaa monelle nuorelle ensimmäiset kokemukset oikeasta myyntityöstä, sen lisäksi että yhteisö pääsee nauttimaan työnsä hedelmistä sen projektin tai hankkeen muodossa, jonka se pyrkii varainhankinnalla toteuttamaan. Varainhankinta on hauskaa ja sitä tehdessä oppii paljon! Yhteisön ryhmähenki kasvaa ja yhteisön toimintamahdollisuudet laajentuvat.

Onko tuotteet valmistettu Suomessa?

Kansallistukku on kahden suuren suomalaisen paperitehtaan auktorisoitu välittäjä Suomessa sijaitseville kouluille, luokille, urheiluseuroille ja yhdistyksille. Nokian paperitehdas on valmistanut pehmopapereita vuodesta 1902 ja siellä valmistetaan Lotus-sekä Luonnonystävä paperit. Tehdas työllistää edelleen yli 300 työntekijää. Mäntän paperitehdas kuuluu Metsäliitto-konserniin ja työllistää n. 500 työntekijää. Mäntän tehtaalla valmistetaan mm. Serla ja Lambi tuotteet.

Kuinka pitkä kokemus Kansallistukulla on?

Kansallistukku on suomalainen varainhankinnan pioneeri 25 vuoden kokemuksella. Toteutamme varainhankintaa koko Suomessa. Kansallistukku on toteuttanut useita tuhansia onnistuneita kampanjoita yhteistyössä Suomen eri koulujen, urheiluseurojen ja muiden yleishyödyllisten yhdistysten ja yhteistöjen kanssa.

Mitkä ovat Kansallistukun arvot?

Kansallistukku on vastuullinen ja luotettava liikekumppani varainhankinnassa. Kansallistukku on valinnut yhteistyökumppaninsa hyvin ja haluaa myös heidän menestyvän. Emme lähde mukaan sellaisiin liiketoimiin, joissa asiakkaat joutuisivat hankalaan tilanteeseen tai maksuvaikeuksiin. Pidämme kiinni liiketoimintamallistamme, jossa varainhankinta tapahtuu ennakkomyymällä tuotteita. Tällä tavoin toiminnan riskit minimoituvat ja kenellekään ei koidu ylisuurta haittaa yllättävien kulujen muodossa.

Näin toteutatte varainhankintakampanjan Kansallistukun kautta

1. Valitkaa myytävät tuotteet

Tuotteet voidaan toimittaa vain täysinä lavoina. Tästä johtuen kannattaa valita wc-paperi + talouspaperi -yhdistelmä samalta toimittajalta. Nokian paperin tuotteet toimitetaan rahtivapaasti vähintään 6 lavan tilauksille. Serlan paperilta rahtivapaasti vähintään 5 lavan tilaukset. Tutustu toimitusehtoihin.

2. Varainhankintatyökalu

Käytämme varainhankinnassa uudenlaista työkalua, jolla voit kätevästi viedä varainhankintakampanjat läpi. Työkalu mahdollistaa kampanjoiden reaaliaikaisen seurannan ja kerran perusteluilla tunnuksilla voit aloittaa uuden kampanjan helposti uudestaan.

3. Myyntilistat

Ennakkomyyntilomake löytyy varainhankintatyökalusta, joka sisältää kaikkien valitsemienne tuotteiden perustiedot sekä tilauslistan ennakkomyyntiä varten. Listaan voitte halutessanne laittaa oman myyntihinnan tuotteille.

4. Ennakkomyynti

Kerätkää sitovia ostotilauksia. Mitä enemmän tuotteita saatte myytyä, sen suurempi on teille jäävä myyntivoitto. Pieni kilpailu ja parhaiden myyjien palkitseminen heti myynnin jälkeen on hyvä tapa motivoida myyntiin osallistujia, sillä varsinainen rahoituskohde on yleensä vasta kaukana horisontissa.

5. Tilaus

Tilauksen voitte hoitaa verkkosivujen kautta. Paperit toimitetaan ainoastaan täysinä lavoina. Tilausta laadittaessa tutustu toimitusehtoihin.

6. Tuotteiden toimitus

Toimitusaika on 5-14 arkipäivää.
Tuotteiden toimituksen jälkeen myyntivoitto on heti käytettävissänne, tehtaanhinnan suoritatte Kansallistukulle laskulla, jossa 14 päivää kulutonta maksuaikaa toimituspäivästä.

Tuottoesimerkki

Esimerkki 1
Kun myytte varainhankintahinnoilla 3 lavaa Lotus Soft Embo wc-paperia 3 lavaa (150 säkkiä) ja Lotus Emilia talouspaperia 3 lavaa (120 säkkiä), toimitus on ilmainen ja teille jää myyntivoittoa 1.783,50 euroa!

Rahtivapaan tilauksen (vähintään 6 lavaa) tehneelle toimitamme wc- ja talouspaperi säkin veloituksetta tilaajalahjana!

Esimerkki 2
Kun myytte varainhankintahinnoilla 6 lavaa Lotus Soft Embo wc-paperia (300 säkkiä) ja 6 lavaa Lotus Emilia talous (240 sk), toimitus on ilmainen ja saatte veloituksetta kontin käyttöönne. Konttitoimitus helpottaa jakelua eikä papereita tarvitse välivarastoida. Myyntivoittoa konttimyynnistä jää teille 3.567 euroa!

Konttitilauksen tehneelle (vähintään 12 lavaa) toimitamme 2 wc + 2 talouspaperi säkkiä veloituksetta tilaajalahjana!